Beschrijving
De açai bes is een fantastische bron dat vol zit met nutriënten en heeft een unieke smaak. Het is verbazingwekkend dat deze kleine bes een powerhouse is van antioxidanten, aminozuren, fytosterolen, plantaardige omega-vetten (gezonde vetten), vezels en een lage suikergehalte. De natuurlijke combinatie voedingsstoffen ondersteunen het immuunsysteem en werken als een natuurlijke bescherming tegen infecties en ziektes.
Bevorderend bij fysieke activiteit
De aminozuren in de açai bes, behoren tot de bouwstenen van eiwitten. De aminozuren in deze berry kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de sportprestaties, verhouding tussen spier en vet, herstel van spieren en kracht.
Met zo’n verbazingwekkend voedingsprofiel is het niet moeilijk om te begrijpen waarom de Açai bessen bevorderend kunnen zijn voor je gezondheid. De bes wordt niet voor niks de heilige graal onder de bessen genoemd. Leer hier meer over açai en waarom het zo lekker is:)
Special Grade Açaí
In Brazilië verwijst de term “Special Grade”, “Açaí Grosso” of “Açaí Especial” naar açaí van de beste kwaliteit. Dit heeft te maken met de hoeveelheid vruchtvlees (solids) versus vruchtensap dat het açaí pakje bevat. De besjes worden meteen na de oogst ontpit en de pulp wordt ingevroren in handige zakjes van 100 gram, met als resultaat dat de The Holy Berry de hoogste gradatie in açai vruchtvlees bevat.
Te gebruiken voor: De Special Grade açai is ideaal als basis voor onder andere heerlijke gerechten zoals açai en yoghurt bowls, premium smoothies, sensationele fruit drankjes, bereiden van ijs, patisserie producten en nog veel meer!
Bewaarinstructies: Om een maximale houdbaarheid te garanderen adviseren wij een bewaartemperatuur van – 18°. De “best before date” verwijst naar de uiterste datum waarop de açai qua smaak en voedingswaarde optimaal is.
Tip: De smaak van deze pure pulp heeft veel weg van de pure cacao smaak. Om deze lekkerder te maken raden we aan om naast de andere ingrediënten, zoals fruit zeker ook wat agave of ander natuurlijke zoetstof toe te voegen! Bij de açai met guarana is dit niet meer nodig vanwege de combinatie van de guarana sap en rauwe rietsap, deze geven de açai al een mild zoete smaak.